Τα πρώτα βήματα αν αγοράσατε νέο υπολογιστή !

The Circle (2017)
28 Ιουλίου 2017
Show all

Τα πρώτα βήματα αν αγοράσατε νέο υπολογιστή !

Ανεξάρτητα από το αν είναι ένα κομψό τάμπλετ, κάποιο άλλο φορητό υπολογιστή ή ένας παραδοσιακός επιτραπέζιος υπολογιστής με Windows 10 , πρέπει να κάνετε κάποιες κινήσεις πρώτα.

Εγκαταστήστε διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows

Ναι, ξέρω, θα σκεφτόσαστε ότι ο ολοκαίνουργιος σας υπολογιστής θα είναι ενημερωμένος πλήρως, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα είναι.
Η Microsoft κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας ή μη στα Windows σε μηνιαία βάση, τις περισσότερες φορές πιο συχνά από αυτό!

Συμβουλή: Το εργαλείο Windows Update είναι προεπιλεγμένο για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων. Αν δεν το κάνετε χειροκίνητα θα συμβαίνει στο παρασκήνιο κατά τις πρώτες ώρες χρήσης του νέου σας υπολογιστή με αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά αργός και ασταθής.

Καταργήστε την εγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θέλετε

Ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής σας ήρθε με πολλά … καλούδια, ας πούμε απλά “έξτρα” λογισμικό.
Θεωρητικά, η εγκατάλειψη αυτών των προγραμμάτων που εγκαθίστανται δεν θα βλάψει και θα εξοικονόμηση κάποιου χώρου στο σκληρό δίσκο. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα προεγκατεστημένα προγράμματα εκτελούνται στο παρασκήνιο, και κάνουν χρήση της μνήμης και της ισχύς του επεξεργαστή.

Η συμβουλή μου? Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και αφαιρέστε αυτά τα προγράμματα. Εγκαταστήστε προγράμματα όπως το 7zip, pdf reader, burnaware και vlc ή bsplayer για τους σινεφίλ.

Εγγραφείτε σε μια Υπηρεσία Backup Online

Ναι, ένα άλλο ενεργό βήμα εδώ, ένα που θα μου ευχαριστεί για κάποια μέρα.
Οι υπηρεσίες online backup είναι συνδυαστικά εργαλεία λογισμικού και υπηρεσίες συνδρομής που διατηρούν αυτόματα τα δεδομένα που θέλετε να προστατεύονται σε ασφαλείς διακομιστές μακριά από το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Κατά τη γνώμη μου, μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο είναι η καλύτερη και οικονομικότερη μακροπρόθεσμη λύση για την ασφαλή φύλαξη των δεδομένων σας.

Συμβουλή: Το onedrive σε συνδυασμό με την υπηρεσία δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας των windows είναι ο καλύτερος και προσφέρεται δωρεάν με το Microsoft λογαριασμό mail που έχετε … δεν έχετε; Να αποκτήσετε για να έχετε πρόσβαση και στο store.

Ενημερώστε το πρόγραμμα Antimalware – Antivirus

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε το ολοκαίνουργιο υπολογιστή σας μολυσμένο από κακόβουλο λογισμικό .

Ποιος το θέλει;

Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έρχονται με ένα προεγκατεστημένο. Τα Windows 10 συνοδεύονται από ενσωματωμένο εργαλείο της Microsoft, ώστε οι περισσότεροι υπολογιστές να είναι έτοιμοι.

Συμβουλή: Όπως προαναφέρθηκε, οι νέοι υπολογιστές με Windows συνήθως διαθέτουν βασική προστασία από ιούς, αλλά δεν είναι το καλύτερο. Κοίταξε για κάποιο άλλο . Συνιστούμε το AVG

BeTheme WordPress Theme